Op vrijdag 18 oktober presenteren de leerlingen uit leerjaar 2 elkaar de resultaten van het project “Rondje Wijk”. Dit jaar is het thema ’beter een goede buur dan een verre vriend’.

IMG 0916 800x600Wat is Rondje Wijk?

Bij dit project gaat het erom dat leerlingen uit leerjaar 2 op een creatieve manier betrokken worden bij de wijk waarin ze leren en/of leven.

Wat doen we dit jaar?

Tekenen 
Het Erasmushuis heeft last van graffiti op het elektrahuis. De leerlingen van klas 2D en 2J hebben hiervoor een oplossing bedacht. Zij hebben in het Erasmushuis diverse kunstwerken gepresenteerd. De bewoners mochten stemmen op hun favoriete schilderij. Dit is vervolgens op het elektrahuisje geschilderd. Vrijdag 18 oktober rond 12.00 uur is de onthulling van het kunstwerk.

Handvaardigheid
Klas 2A en 2E kregen de opdracht foto’s te maken. Zij hebben uitleg gekregen over de techniek van het fotograferen. Het spreekwoord; beter een goede buur dan een verre vriend is uitgebeeld. Leerlingen hebben een foto gemaakt van zichzelf met de buren.

Muziek
Voor het vak muziek is onze overbuurman, Bas ten Hoor, uitgenodigd om een djembé-workshop te geven aan klas 2R. De djembé-workshop was een groot succes! Klas 2R heeft onder leiding van de muziekdocent een burenlied gemaakt. 


Drama
Ieder jaar werkt Sophie Kienhuis, dansdocente van stichting Sophie, mee aan “Rondje Wijk”. Onder haar leiding hebben de klassen 2B, 2L en 2M een dans gemaakt die gaat over het onderwerp ontmoeting. Sophie weet als geen ander in te spelen op de vaardigheden en talenten van de leerlingen. Door haar gedrevenheid laat zij de leerlingen zien dat dans een universele taal is.


Met dank aan alle kunstvakdocentenIMG 0014 800x600
Annemarleen ter Hark
Jac Nota
Marjolein Stoll
Tineke Emmer 
Judy Landman 
Jan Disveld  


klik hier voor alle foto's