In juni 2017 zullen er in de aula twee dorpen worden gebouwd.IMG 3696TD Kopie
Een Duits dorp: Pascaldorf en een Engels dorp: Pascalvillage.

Leerlingen uit leerjaar 3 zullen proberen een goed cijfer te halen voor hun PTA Moderne Vreemde Talen. Dat doen ze door in het Duits (Pascaldorf) of in het Engels (Pascalvillage) allerlei opdrachten uit te voeren.
Deze opdrachten bestaan uit het kopen van een kaartje op het station, een drankje bestellen in het restaurant, kleding kopen, winkelen in de supermarkt , telefoneren en nog veel meer.

Wat gebeurt er in Pascaldorf en Pascalvillage?
Alle leerlingen die het Taaldorp bezoeken hebben een paspoort met opdrachten bij zich. Dit paspoort krijgen ze van hun leerkracht Duits en/of Engels. In het paspoort staan 6 locaties vermeld die bezocht moeten worden. Op die locaties komen ze zogenaamde Native Speakers tegen. Deze spreken en verstaan alleen Duits en Engels. Samen met deze Native Speakers voeren de leerlingen de opdrachten uit. Daarna krijgt de leerling een beoordeling van de Native Speaker en gaat hij naar de volgende locatie. De paspoorten met de beoordelingen worden na afloop afgegeven aan de leerkrachten Duits en Engels

De leerkrachten geven een cijfer aan de hand van de beoordelingen die in het paspoort staan. Dit cijfer telt mee voor het PTA.

Voorbereiding
De leerlingen hebben in de afgelopen maanden al geoefend met dit soort opdrachten. Ze hebben al veel gebruikte zinnen en woorden kunnen leren.
Leerkrachten hebben opdrachten uitgezocht en decorstukken verzameld. De leerkrachten van de kunstvakken hebben samen met hun klassen schitterende winkelborden gemaakt.
We zijn er dus helemaal klaar voor en we verwachten dan ook dat het een gezellig Taaldorp wordt met hele hoge cijfers.

We wensen leerlingen en medewerkers heel veel plezier in Pascaldorf en Pascalvillage.

De leerkrachten van de Moderne Vreemde Talen.

IMG 3712TD Kopie